خانه > مقاله > 6 علت تقه زدن گیربکس و رفع آن
یکی از مشکلات رایج در هنگام رانندگی، تقه زدن گیربکس می باشد؛ که بر اساس رانندگی افراد، نوع ماشین و اجزای خودرو می تواند عوامل مختلفی داشته باشد. علت تقه زدن گیربکس بسیار متفاوت بوده و دلایل شایعی دارد، که این موارد به عوامل مختلفی وابسته هستند. از علت های شایع که اکثر افراد برای یک بار هم با این موارد شاهد تقه زدن گیربکس بودهاند می توان به مواردی چون رانندگی نادرست، شل شدن اتصالات گیربکس، سرعت بالا و فشردن پدال گاز، پارگی گردگیر پلوس، خرابی سوپاپ ها، خرابی شیر های الکترونیکی، خرابی دسته موتور، عوض کردن دنده یک و دنده دو، آلوده شدت روغن گیربکس و… اشاره کرد. بر اساس آمار بهدست آمده حداقل 50 درصد افراد جامعه با تقه زدن گیربکس رو به رو شده اند.
خرید خودرو میتواند برای اکثر افراد خوشآیند باشد اما در مقابل خرابی یا مشکلاتی از قبیل تقه زدن گیربکس دستی میتواند باعث ناراحتی و نارضایتی رانندگان شود. فکر کنید در حال رانندگی هستید و برای لحظهای ماشین شما به حالت خاموش و روشن در بیاید و چند تکان خفیف ایجاد کند. این حالت برای اکثریت ناخوشایند میباشد. به این عمل تقه زدن گیربکس میگویند حالا سؤال این است که، علت تقه زدن گیربکس چیست؟ اگر کنجکاو هستید به پاسخ سؤال، علت تقه زدن گیربکس چیست؟ برسید تا پایان مطالب ما را در شیکاست همراهی کنید. قصد داریم با بررسی برخی نکات که اهمیت زیادی در سلامت خودرو دارند از علت اصلی تقه زدن گیربکس، تقه زدن گیربکس اتوماتیک و تقه زدن گیربکس دستی بیشتر بگوییم.
تقه زدن گیربکس به حالتی اشاره دارد که ماشین به طور لحظهای خاموش و روشن میشود. به زبان سادهتر، حس میکنید کسی از پشت ماشین را گرفته و ناگهان رها میکند. در این حالت، ماشین به جلو و عقب تکان میخورد.
برای خواندن مقالات آموزشی بیشتر کلیک کنید.
علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. از آن جایی که گیربکس اتوماتیک نیز مانند دیگر سیستم های هیدرولیک از اجزای مختلفی تولید شده است، آسیب به یک ناحیه کوچک میتواند باعث ایجاد تقه زدن گیربکس اتوماتیک شود. در ادامه مواردی ذکر میشود که از اصلیترین علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک به شمار میروند.
گیربكس اتوماتیک که این روزها برای بسیاری از خودروها مورد استفاده قرار گرفته و علاقمندان زیادی نیز دارد، گاهی با عملکرد بد شیر رادیاتور مواجه میشود. یکی از دشمنهای اصلی گیربکس اتوماتیک، گرمای شدید است. گرما میتواند باعث اختلال در عملكرد گیربكس شود. به همین جهت شیرها و لولههایی برای خنک کردن رادیاتور تعبیه شده است. گاهی امکان دارد به دلیل گرمای زیاد این شیرها با خرابی مواجه شوند، خرابی شیرها و لولههای رادیاتور میتوانند علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک باشند.
یکی دیگر از عواملی که میتواند علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک باشد، آلوده شدن روغن گیربکس است. روغن گیربکس یا واسکازین که به عنوان روانکننده گیربکس عمل میکند اگر در طولانی مدت عوض نشود با روغن کاری اجزای گیربکس به درستی صورت نگیرد میتواند پس از مدتی استفاده از خودرو، باعث خرابی یا شکستگی اجزای گیربکس شود؛ و در نهایت تبدیل به علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک خواهد شد.
اگر گیربکس شما دچار تقه زد شده، بهتر است هر چه زودتر به فکر تعمیر آن باشید، چرا که غفلت و نادیده گرفتن تقه زدن گیربکس اتوماتیک در طولانی مدت باعث شلی اتصالات داخلی گیربکس خواهد شد. این مورد علاوه بر اینکه علت تقه زدن گیربکس است باعث میشود شدت و تعداد تکرار تقه زدن گیربکس اتوماتیک بیشتر شود.
مقاله روش های کاهش استهلاک قطعات خودرو را از اینجا بخوانید.
نه تنها در ماشینهایی که گیربكس اتوماتیک دارند بلکه در ماشینهایی با گیربكس دستی نیز درصد تقه زدن گیربکس بالا است. احتمال تقه زدن گیربکس دستی در هنگام فشار پدال گاز، عوض کردن دنده و…. وجود دارد. علت تقه زدن گیربکس دستی در گیربکس های دستی نیز دلایل و علتهای خود را دارد، که در ذیل به چند مورد از مهمترین علت تقه زدن گیربکس دستی اشاره خواهد شد.
وجود مشکل در دسته موتور از بین رفتن لاستیک دسته موتور، پارگی دسته موتور، پوسیدگی دسته مورد و… از دلایلی است که میتواند علتی بر تقه زدن گیربکس دستی شود. دسته موتور یکی از اجزای اصلی خودروها میباشد که عمل تحمل وزن و کنترل لرزش ماشین را انجام میدهد. مشکل در هر قسمت از دسته موتور موجبه تقه زدن گیربکس دستی میشود.
خروج دنده شیلی دنده شیلی یکی از دندههای موجود در گیربکس است. این دنده وظیفه حفظ تعادل، تنظیم دور چرخ و کنترل خودرو را در زاویههای مختلف بر عهده دارد. یکی از اصلیترین دلایل تقه زدن گیربکس دستی خروج دنده شیلی از تنظیم است.
رانندگی نادرست یکی از علل های تقه زدن گیربکس دستی و حتی علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک، رانندگی نادرست است. هر یک از انواع گیربكس دستی و اتوماتیک دارای یک قلق میباشد که بهتر است برای رانندگی به جای خشونت و رفتارهای عصبی در حین رانندگی به این قلقها تسلط پیدا کنید، تا دچار تقه زدن گیربکس دستی نشوید.
تا به اینجا از علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک و تقه زدن گیربکس دستی گفته شد، اما لازم است به برخی از اقدامات که در حین تقه زدن گیربکس بهتر است آنها را به خاطر بسپارید و برای رفع تقه زدن گیربکس اتوماتیک و تقه زدن گیربکس دستی از آن استفاده کنید، بحث شود. یکی از روشهای ساده این است که همیشه در هنگام خرابی خودرو خود از جمله علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک به دنبال منشأ اصلی آن باشید. خرابی در کوچکترین قطعه ماشین میتواند آسیب جدی برای ماشین و سلامت شما محسوب شود. در نتیجه پس از پیدا کردن منشأ اصلی تقه زدن گیربکس اتوماتیک و تقه زدن گیربکس دستی، قطعه خراب را با یک قطعه جدید و با کیفیت تعویض کنید. در این مقاله از علت های اصلی و عمده تقه زدن گیربکس اتوماتیک و تقه زدن گیربکس دستی نام برده شد و برای آشنایی بیشتر با این عوامل و علت ها، توضیح مختصری ارائه شد؛ امیدواریم خواندن این مقاله در فروشگاه آنلاین قطعات خودرو شیکاست برای شما عزیزان مفید واقع شده باشند.
تاریخ انتشار
تیر ۳۱، ۱۴۰۲
دستهبندی
مقاله
تعداد دیدگاه
0
زمان مطالعه
5:00 دقیقه
برچسب ها
نویسنده
مهدی لطفی
عضویت در خبرنامه
با عضویت در خبرنامه از آخرین اخبار و مقالات باخبر شوید
۱دیدگاه
سلام من ۲۰۶ تیپ ۲ دارم دیکس وصحفه والو سبزانداختم روزهای اول خوب بود ولی حالا موقع تعویض دنده ورهاکردن کلاچ تقه میزنه دست موتورپاینم چک کردم میشه راهنمایم کنید ممنون
پاسخ
دیدگاه خودتان را بنویسید